G'day mates!
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Linda
17 Augustus 2007 | Australië, Gatton
Weer 2 weken achter de rug, de tijd gaat echt snel! Dit is dan ook een heel verhaal geworden, dus als je geen zin hebt om alles te lezen: naar beneden scrollen voor de foto’s ;)
Het regent, het regent…..! Voor het eerst sinds ik hier ben hebben we woensdag en vandaag een ‘shower’ (zoals ze hier regenbuien noemen) gehad! Het was niet zo heel lang, maar in ieder geval wat! Verder is het hier overdag zo’n 22-26 graden met over het algemeen veel zon! ’s Nachts is koud: 5-10 graden!
Afgelopen week ben ik vooral met mijn project bezig geweest: het verbeteren van de manier van synchronizeren van de ovulatie (Ovsynch) in melkvee. Aangezien het meer dan 2 jaar geleden is dat ik les heb gehad in vruchtbaarheid en voortplanting was het hoog tijd die kennis weer op te halen! Gelukkig kon ik via Milou een boek bij de bieb lenen :). Ik al een opzet voor het verslag gemaakt en ben nu bezig met het zoeken en lezen van relevante literatuur.
Woensdag 8 augustus was het de bedoeling dat ik naar Brisbane zou gaan, met Milou en Lotte. Maar doordat Michael die ochtend een afspraak wilde over het project kon dat helaas niet doorgaan… Achja, ik heb nog meer dan 4 maanden om Brisbane te ontdekken! De afspraak was zeer nuttig en Michael wou vrijdag 10 augustus of dinsdag 14 augustus beginnen met het scannen van de koeien. Op die manier weten we zeker of de koeien al cyclisch zijn of niet: in onze proef kunnen we namelijk alleen koeien gebruiken die nog niet cyclisch zijn. Eindelijk wat actie!
Maarja... de mentaliteit hier is wat anders dan ik gewend ben... met andere woorden: het is nu vrijdag 17 augustus en we hebben de koeien nog steeds niet gescand!! Grrrrrrr! Daar komt nog bij dat Michael vanaf nu tot ergens eind augustus in Brazilie en Chili zit.... Ben dus benieuwd wanneer het experiment nu echt start!
Diezelfde woensdag werd Gan 19, ze komt uit Malaysia. Gan had ‘The Dutchies’ daarom uitgenodigd voor het avondeten. Dit was zeer traditioneel: lange noodles (wat staat voor een lang leven) en rode eieren (wat staat voor een nieuwjaar/nieuw level of zoiets). Daarbij had ze vis, garnalen en mushrooms gedaan. Na het eten hebben wij natuurlijk in het Nederlands voor haar gezongen! En ze moest kaarsjes uitblazen op de chocoladetaart die Milou voor haar gemaakt had. Na wat biertjes in de keuken zijn we naar de CampusClub gegaan, wederom erg gezellig. Het thema was iets van doctors and nurses.... dus: een overvloed aan Ozzie-sletjes in zusterpakjes...
Toen ik vrijdag in het hokje kwam waar mijn computer staat, waren er 2 Joey’s!! (= baby kangaroos) Echt cute! (Dit waren trouwens Wallaby's) De ene was 6 maand, de andere 8 maand. De moeders van deze Joey’s zijn aangereden en de vrouw (Trish) voedt ze nu op. Zij was die dag in Gatton, omdat ze haar ook nog een baby-possum kwamen brengen: deze was echt nog heel klein: zo’n 15 cm en 60 gram. Ik heb hier nog geen volwassen possum in het wild gezien, maar dus al wel een baby! Het kleine ding was alleen een beetje uitgedroogd, dus ik weet niet of hij het gehaald heeft.
Zaterdagavond heb ik eindelijk geskyped met mn ouders en mn schatje :) De verbinding met mn ouders had een kleine vertraging maar verder ging het prima!
Zondag was wederom een echte zondag: weinig nuttigs gedaan! ’s Avonds was ik bij Milou een film kijken en toen bleek dat er maandag nog een plekje over was in een auto om naar een National Park te gaan en naar de Gold Coast! JEEEEJ! Maandag was namelijk een officiele vrije dag op de Gatton Campus (in verband met de Ekka, één of ander mega event in Brisbane).
Milou en ik werden rond 7.30 uur opgehaald door Lisa, een Ozzie die met Milou vakken volgt. We gingen eerst naar Brisbane om 2 ander Ozzies, Emily and Kathryne, op te halen (ongeveer 1 uur rijden). Daarna reden we naar Lamington National Park (zo’n 1-1,5 uur vanaf Emily haar huis). Dit hoorde een regenwoud te zijn, maar door de droogte was dat niet echt te zien! We hebben de Gwongoorool Track (route) gelopen, 6 km. De heen weg ging dat prima: berg af, mooie omgeving en we hebben zelfs een slang gespot! Het eindigde bij een mooi riviertje met veel grote keien (picture moment :)). Na een uur oid daar genoten te hebben kwam de helse tocht terug: berg op... Ik voorop, de pas er goed in houden... Natuurlijk voelde ik al snel mn kuiten, maar: gewoon doorlopen! Een rooie kop was dan ook een logisch gevolg ;) Ik denk dat ik de laatste helft geheel op karakter (of zoiets...) gelopen heb want ik was helemaal kapot!
Boven aangekomen nog even naar een uitzichtpunt gereden: mooi om te zien, maar er was ergens een bosbrand en dus veel smog! Daarna zijn we naar de Gold Coast gereden: heel mooie oceaan en strand! Het was mij alleen wat te koud om de oceaan in te gaan...
Afgelopen dinsdag was er een suprise party georganiseerd voor Eunice haar verjaardag. We gingen eten bij Plainlands (een restaurant waar elke dinsdag 2 meals for 1 is) en daarna in Thynne Hall nog wat drinken. Was weer gezellig! Woensdagavond zijn Milou en ik aan de Cowboys gegaan, dit is een soort Baileys. Daarna hebben we nog even de Campusclub onveilig gemaakt ;)
Dit waren alweer twee weken Down Under en ik vermaak me nog steeds ;)! Morgen naar Brisbane!! Ben benieuwd!
Liefs, Linda
PS: Ik kan hier niet op msn, maar wel chatten via Skype. Verder heb ik hier nu ook een postbox in de Animal Studies Building.
Linda Baarslag
En mijn Australische nummer: +61 413 461 625
17 Augustus 2007 - 02:10
Anne:
Eej Lin,
Al weer heel wat beleefd in zo'n korte tijd zie ik, gaaf zeg! Ook de foto's zijn geweldig. Leuk dat je al zo veel medestudenten hebt ontmoet en dat het weer zo lekker is (scheelt wel een paar graden met het weer hier...maar ze hebben ons net verteld dat het vanaf nu steeds warmer wordt ;-))
Succes verder met je project!
X Anne -
17 Augustus 2007 - 04:40
Guillaume:
Hé Linda,
Leuk verhaal en vooral mooie foto's. Dat komt wel goed daar down under de komende weken. Ik hoop dat je je op de uni ook nog "nuttig" kunt maken, maar de zal wel aan de relaxte Australische mentaliteit liggen :-)
Groeten,
Guillaume -
17 Augustus 2007 - 06:29
Milou:
Hey Lin,
Leuk verhaal heb je daar zeg! toch wel TOP dat er van die leuke meiden zijn ;-)
Ik ben nog steeds met een SOA (studie ontwijkende activiteit) bezig (ik vind soa toch nog steeds leuker als soggen hoor lin :-D) Maar ga nu toch nog even hard aan de studie! Morgen Naar Brizzy om even goed te shoppen.
Tot straks met avondeten!
Cheers,
Mi -
17 Augustus 2007 - 07:26
Marleen:
Hey Linda!
Heb ook eindelijk je site 's bekeken. Echt super, ik kan niet wachten om ook die kant uit te gaan... nog 2 maanden! Maar nu eerst AID vieren. De shirts zijn trouwens mooi geworden :)!
Veel plezier nog down under!
-xxx- Marleen
17 Augustus 2007 - 08:33
Albert:
Mooie verhalen, positieve ervaringen, geniet ervan, af en toe studeren mag, sleep die prof er maar bij.
Succes en de groetjes ook van Heleen en je moeder. -
17 Augustus 2007 - 09:31
Erik S. :
Ha linda,
Zo te zien geeft die australische mentaliteit genoeg ruimte om wat avonturen te beleven daar;)
En wat lief die 'Joey' :D echt net zo gaaf!!
En zie dat je ook al een mooie vervanger hebt gevonden voor stedia/bunker/'t gat/ iets anders :P haha
Have fun en succes met je project,
greetz, Erik
17 Augustus 2007 - 19:31
Ellen:
Hi stoep!
ik ben vet jaloers op die 22-26 graden. hier is het nog steeds ***-weer! Ik probeer ook nog een keertje te spreken via skype! Have fun
x -
18 Augustus 2007 - 17:13
Elina:
Hee Lin!
Leest net een stukje van papa maar ik sta er niet bij dus ff een stukje van mij..Ben net ff terug van de pompdagen. Ben donderdagavond begonnen tot en met zondag dus dat is wel redelijk veel..maar ik sla me er wel doorheen!:):) Wel erg gezellig feestje! Zo er weer heen en dan met mama samen werken.
Gaan we nog ff skypen met mn verjaardag?? Ik verwacht nog wel een kadootje vanuit Australië :P Heleen heeft al wel wat gekocht (ook van jou hoor! Dat weet ik al!)
Heeft Geert het nog een beetje leuk op vakantie??
Ik stuur nog wel een keer een mail!
Veel plezier nog en succes met je koeien scannen!
Kus Elina -
19 Augustus 2007 - 11:12
Geert:
De vakantie was top, maar zwaar :). De foto's komen binnenkort bij ons op de site van KROAM. We waren gisternacht om half 4 weer thuis zonder vertraging. Ik ben benieuwd wat het telefoontje gekost heeft vanuit Italie`;). We skypen!!
Love Ya -
19 Augustus 2007 - 13:26
Ilse:
Hey Linda
Ik heb eindelijk tijd om je site te bekijken. Ik zie dat je het erg naar je zin hebt, wat maak je zo een boel mee. En wat een mooie foto's, vooral dat kleine kangarootje. Ik word echt jaloers!Ik ga snel weer kijken. Geniet van alles!
X Hendri Ilse en de kids -
19 Augustus 2007 - 16:07
Carla:
je hebt het zo te zien wel naar je zin daar wat een leuke fotos heb je er op staan geniet van je tyd daar en veel succes met het project -
20 Augustus 2007 - 06:34
Gerdien:
Hej Lin!
Leuk dat je ook een berichtje op mijn site had geplaatst! zo te lezen heb jij echt een supertijd! bij mij wordt 't ook beter en beter!!!
Groetjes
Gerdien -
30 Augustus 2007 - 20:37
David:
Hey Linda,
Je bent maar druk met al die activiteiten zo naast je stage, erg leuk om allemaal te lezen :).
Gaaf om ook al die foto's te zien, dat geeft vaak een goed beeld van hoe het nu echt is :)
Veel succes en plezier nog!
Groetjes, David -
31 Augustus 2007 - 17:53
Pi Van Brits:
Hey Linda,
hier is alles naar wens... Afgelopen weekend samen met Geert naar het Maarkel's feest geweest, het koste nog wat moeite om Geert wakker te houden ha ha ha. We waren net op tijd thuis, want de koeien stonden al te wachten.... Pa en Ma zijn nog op vakantie (10 dgn) ze komen aankomende zondag weer terug.
Veel plezier nog.... Mzz'l